Mine Cookies

Livop.dk - Healing af Krop & Sjæl

"Den længste rejse du kan foretage dig i livet - er rejsen fra dit hoved til dit hjerte"Gary Zukaw

Chakra healing giver flow gennem alle dine 7 chakraer

Chakra healing kan foregå både stående på gulvet eller liggende på en briks. Jeg tuner ind på klientens frekvens af energi og gennemgår chakraerne. Jeg får nu muligheden for at mærke hvilket chakra, som hæmmer energiens flow i klienten. Et chakra er som et centrum for energi. Vi har som mennesker 7 i alt, og hver chakra repræsenterer forskellige livsområder. Chakraerne repræsenterer tilsammen alle områder i vores liv – lige fra det mest fundamentale og jordbundne til det højeste spirituelle. Og alt hvad der befinder sig der imellem. Det kan være en vigtig pejling at vide, hvor ens grundproblematikker befinder sig, så man også bevidst kan arbejde med disse i dagligdagen. En del af denne behandling er bevidstgørelse, og en del er rensning og healing af et belastet område.

Chakra healing – læse om dine chakra

LÆS – Sundhedsstyrelsens information omkring Chakra healing her

Læs mere omkring chakra herunder(klik på det chakra du øsnker at læse om).

Rod chakra

Temaer
Du ved, hvem du er, og hvad du vil!
Det er vores jordforbindelse.
Vores rodchakra fortæller os, hvor praktisk orienteret og fysisk velfungerende vi er i livet.
Det repræsenterer vores handlekraft og vores evne til at manifestere vores ønsker, tanker og ideer.
Rodchakra dækker over områder som økonomi, karriere, hjemmet, ejendele, vores fysiske sikkerhed og vores basale behov.
Chakraet hører til jordelementet og har følgende værdier :
Stilstand, fasthed, soliditet, rutine, begrænsning, nødvendighed og pligt.

Kropsområder
Underkroppen, ben, fødder, hofter, knæ, kønsorganer, endetarm, halebenet, immunforsvar og binyrer.

I balance
Stabilitet, god jordforbindelse, føle sig hjemme, fysisk tryghed, orden i økonomien, , succes, realistisk, frugtbarhed.

I ubalance
Dårlig jordforbindelse, slår sig på ting, mangler kontakt til kroppen, har fastlåste meninger, mangler fleksibilitet, usikker identitet, urealistisk i forhold til økonomi, karriere, job, bolig, familien, seksualitet, har svært ved at planlægge og strukturere dit liv, mangler mening i tilværelsen.

Underaktivt
Rodløshed, forvirring, fremmedgørelse, nervøsitet, ængstelighed, fysiske og praktiske anliggender virker uoverskuelige, drømmende, mistet jordforbindelse, langsomhed, manglende realitetssans.

Overaktivt
Materialisme, grådighed, afhængighed, tryghedsnarkomani, samlermani, klodsethed, tror kun på ting som kan måles og vejes, mangler kontakt til følelser og nære relationer, racisme, nationalisme og fundamentalisme.

Sygdomme
Depression, klodset, åreknuder, knuder eller kræft i endetarmen, hæmorider, nyrelidelser, vandladningsproblemer, mave-tarmproblemer, forstoppelse, anoreksi, underlivsproblemer, kredsløbslidelser, kolde fødder, knogleskørhed, immunrelaterede sygdomme.

Hara chakra

Temaer
Hara-chakra hører til vandelementet og er repræsenteret ved værdier som forandring, fleksibilitet, bevægelighed, spontanitet, frihed, muligheder og lyst.
Her hører vores oprindelige, ufiltrerede følelser til. Følelser – der i deres naturlige væsen flyder som vejret, de skifter ustandselig.
Det er også her, at evnen til at kontrollere følelserne bor, og evnen til at kunne finde indre ro selv i pressede situationer.
Det er her livslysten bor, og det som tænder én – også sexualiteten og kreativiteten.

Kropsområder
Underlivet, nedre tarme, lændehvirvlerne, bækkenområdet, hofteområdet, tyktarmen, blindtarmen, kønsorganerne, blæren, binyrer, kønskirtlerne.

I balance
Harachakraet deler sig i polerne maskulinitet og i en feminin pol. Så i balance opleves en dyb fysisk og emotionel tryghed. Du lytter til fysiske og psykiske signaler og reagerer på dem med det samme. Du strømmer med livet og følelserne og er åben og naturlig overfor andre mennesker og især overfor det modsatte køn. Du oplever ro i sindet, styrke, naturlig sexualitet, lyst, spontanitet, appetit, kropsglæde, selvtillid, samarbejde og samværsglæde.

I ubalance
I ubalance er der en manglende evne til at styre dine følelser. Følelserne undertrykkes og hober sig op og fører til ukontrollable følelsesudbrud. Livslysten mangler – eller lysten til noget, som man har elsket – kan flytte sig. Hvis man fortsætter uden livsenergi kan man blive syg. Du kan opleve seksuelle problemer af forskellig art. Kreativiteten kan mangle.

Underaktivt
Ulyst, appetitløshed, ugidelighed, arbejdsvægring, sløvhed, uoverkommelige følelser, aseksualitet.

Overaktivt
Emotionelle overreaktioner, irritabilitet, bebrejdelser, aggressivitet, voldelighed, sexfiksering, arbejdsnarkomani, rastløshed.

Sygdomme
Smerter i lænden eller bækken, underlivs- og gynækologiske problemer, urinvejslidelser, Ischias nerven, seksuel potens ude af balance.

Solar plexus

Temaer
Solar plexus er “solen” midt i kroppen og hører til ild-elementet.
Det har med selvfølelse, selvværd og selvtillid at gøre.
Personligheden – EGOét – holder til her.
Det står i forbindelse med vores astral-legeme, som bærer vores følelser.
Det er en fordøjelsesproces, hvor vi omsætter kosten og det, som vi psykisk tager ind.
Funktionen er at rense de lavere chakras drifter og ønsker til kultiveret og acceptabel energi.

Kropsområder
Bughulen, mellemgulvet, maven, tyndtarm,lever, galdeblære, nyrer, binyrer, bugspytkirtel, milt, mellemste del af rygsøjlen, stofskiftet.

I balance
Når solar plexus er i balance tør vi erkende og udtrykke vores følelser. Vi har mod og vilje til selvafsløring.
Du er kraftfuld uden at være aggressiv og hengivende uden af være svag.
Du træder i karakter, og dit ego er din kanal ud i verden.
Det er et område med stærk energi, især i vores travle verden, så det er vigtigt at “faste” psykisk med for eksempel meditation, stilhed, retreats.

I ubalance
I hara flyder følelserne i deres natur, men vi censurerer, manipulerer og kontrollerer dem mentalt, og så bliver følelserne fastlåst i solar plexus.
Du ser verden i sort og hvid og fordømmer andres fejl, som i virkeligheden er projektioner af dig selv.
Følelserne er svære at håndtere og kan være ukontrollable.
Der kan være indre uro og utilfredshed med alt.
Vi oplever os som ofre og er magtesløse.

Underaktivt
Passivitet, ubeslutsomhed, usikkerhed, konfliktsky, lukkethed, nervøsitet, offerrolle, lav selvfølelse, ansvarsløs, lever gennem andre.

Overaktivt
Dominans, manipulation, egoisme, aggressiv, selvcentrerede, tyranniske, konfliktsøgende, forførelse.

Sygdomme
Dårlig fordøjelse, anoreksi eller bulimi, mavesår, tarmlidelser, sygdomme i bugspytkirtlen, sukkersyge, lever-lidelser, binyre-problemer, gigt, blodsukker-ubalancer, kvalme, nyreproblemer, galdesten, diarré.

Hjerte chakra

Temaer
I buddhismen taler de om 4 elementer i kærligheden :
Kærlig venlighed som en hjertelig velmenende indefra naturligt kommende venlighed. Ikke sentimentalt og ikke pleasende, men at vi i bund og grund gør vores bedste for at give til andre.
Medfølelse i betydningen af at kunne føle med andre. Modsat medlidenhed hvor man lider med andre og og synes det er synd for og er med til at gøre den anden til offer.
Friheden – hvor man sætter dem fri, som man elsker. “If you love somebody – set Them free” (Sting). Og hvor kærligheden udfolder sig, jo mere frit et menneske man er.
Glæden – som er glæden over alt & ingenting. Kærligheden er glad!

Kropsområder
Bryst, skuldre, arme, hænder, hjerte, lunger, blodkar og thymus.

I balance
I balance har vi evnen til at være nærværende og have medfølelse. Vi oplever glæde og er tillidsfulde. Vores kærlighed kan være uselvisk, og vi er i stand til at tilgive. Vi har håb og barmhjertighed.

I ubalance
Du mangler den dybe kontakt til dig selv, og du kan være afstumpet. Ubalancen kan også skyldes sorg, som du har svært ved at slippe,og derfor lukker du dig inde i dine følelser og fokuserer på det, der var i stedet for at bruge energien på det, som er og det, som kan blive.

Underaktivt
Du er kølig og fjern, oversensitiv, sentimental, selvmedlidende, bitter, ensom, misundelig, mangler nærvær og indføling.

Overaktivt
Din kærlighed er “kvælende” og selvisk. Du er overfladisk, intrigant, kynisk, selvforherligende,skadefro, hævngerrig, ondskabsfuld, tyrannisk og bærer nag.

Sygdomme
Hjerte/kredsløbssygdomme, åndedrætsproblemer, astma/allergi, bronkitis, lungebetændelse, lungekræft, brystkræft.

Hals chakra

Temaer
Det er her vi lytter indad til vores indre stemme, men det er også her vi kan sætte ord på og give noget stemme. Det er vores selvudtryk og har med integritet og ærlighed at gøre. Vores visioner bor her, og vi kan høre vores kald, vores livsdrømme og opgaver.
Chakraet hører til lydelementet og har med kommunikation, sprog og vores stemme at gøre. Vores tro og eksistentielle beslutninger hører hjemme her. Og det kreative udtryk er her.

Kropsområder
Halsen, luftrøret, halshvirvler, nakken, ørerne og hørelsen, mund, tænder og gummer, spiserøret, skjoldbruskkirtlen, hypofysen, hypothalamus.

I balance
Du er god til at kommunikere og give rene meldinger til andre. Du kan lytte og holde fast i det der siges. Du kan give udtryk for dig selv og også udtrykke dig kunstnerisk. Du får ideer og er god til at omsætte dem til den fysiske verden. Det kan være indre og dyb viden.
I balance er det lettere at få ideer og omsætte dem til virkelighed. Din kreativitet er stærk.

I ubalance
Med ubalanceret hals chakra har du problemer vedrørende kommunikation. Det kan være at give eller modtage beskeder. Det kan være at give udtryk for ønsker og behov. Du føler dig ofte misforstået og kan ikke lide at tale i større forsamlinger. Din tale kan være utydelig. Det kan også være, at du har svært ved at lytte indad til din indre stemme. Der er tilbøjelighed til at holde følelser tilbage.

Underaktivt
Du er mere sky og indadvendt og taler ikke så meget. Du har let ved at rødme i kommunikationen med andre. Din udtryksevne er svag og også din kontakt til andre. Der hersker en grad af fornægtelse.

Overaktivt
Du taler for meget uden indhold og er en utålmodig lytter. Du har tendens til at dominere med al din snakken, og det holder andre mennesker på afstand. Du kan være overfladisk, tvetydig og uklar. Dine relationer kan være falske.

Sygdomme
Halslidelser som betændelse, halskatar, hæshed og struma, hævede mandler, strubebetændelse. Nakkemyoser, tænderskæren, problemer med gummer og sår i munden. Døvhed og høreforstyrrelser. Alle hormonale betingede ubalancer da det er hypofysen som styrer her. Der er behov for stimulanser som slik, spiritus, kaffe, tobak eller mad. Den indre kommunikation mellem organer, hormoner og celler er ikke på plads og det medfører biokemisk forvirring. Træthed, udmattelse, spændingshovedpine, stofskifteproblemer, depression, rygskævhed, hævede kirtler, problemer med skjoldbruskkirtlen.

Pande chakra

Temaer
Dette chakra kaldes også for det 3. øje og for vores sjette sans. Det er vores intuition, og her hvor vi åbner vores sanser for den spirituelle verden. Chakraet afspejler vores evne til at integrere vore fysiske verden med den spirituelle verden. Her bor klarsyn, bevidsthed, visdom, sandfærdighed, intellektuelle evner, åbenhed, evne til at lære af erfaringen, følelsesmæssig intelligens, evne til at lære af erfaringen, selviagttagelse og selvvurdering. Stærk visualisering.

Kropsområde
Nervesystemet, pinealkirtlen, rygmarven, hypofysen, øjne, ører, næse.

I balance
Din 6. sans er aktiv, og du kan se en mening med alt og opfatter budskaber, som kan gemme sig i hverdagen. Du ser det positive i alle situationer i din hverdag, og det gør, at du kan hæve dig over hverdagens trivialiteter. Du har klarsyn, mental klarhed og en god intuition. Du har evnen til at danne indre billeder. Du er bevidst om dine skyggesider og kan arbejde aktivt med dem. Du besidder en livsvisdom.

I ubalance
Din koncentrationsevne er nedsat og din tankegang er rodet. Du er flyvsk og mangler jordforbindelse, og du kan have svært ved at omsætte de hurtige vibrationer i dette chakra til det praktiske fysiske plan. Derfor bliver du sårbar, for følelser og indtryk kan ikke falde på plads.

Under Aktivt
Du oplever mental formørkelse og du frygter sandheden. Dine værdier er falske. Du er forvirret og har svært ved at tage beslutninger. Du kan være snæversynet og ligger dig under for autoriteter og andres meninger. Du forholder dig kun til det som kan måles og vejes, og du er følsom og nærtagende. Du har svært ved at klare modstand i livet og kan glide ind i en depression.

Overaktivt
Du kan leve i en fantasiverden, og hallucinationer kan forekomme. Din moral er usand, og du kan misbruge dine mentale og psykiske evner og udnytte andres svaghed. Psykopater, med høj intelligens men svagt forhold til ret og uret, har et overaktivt pande chakra. Fanatisme og intolerance hører til her. Psykiatriske patienter kan også være resultatet af overaktivitet her.

Sygdomme
Nervebetonede ubalancer, mentale problemer, hukommelsesproblemer, lidelser i hjernen, hovedpine, synsforstyrrelser, blindhed, lidelser i hele rygsøjlen, indlæringsvanskeligheder, hormonelt betingede sygdomme, depression – vinterdepression, anfald.

Krone Chakra

Temaer
Her bor ens Selv, vores essens, vores ånd. Her er der enhedsbevidsthed – den bevidsthed som forbinder alle og er en fælles bevidsthed. Indlevelse og empati er her. Du kan opleve en andens oplevelse, som var den din egen. Det er som at være inde i den anden. Dine tanker og følelser om Gud og religion/spiritualitet hører til her, og tillid til at modtage informationer eller fakta fra det æteriske plan uden at vide “hvordan” du ved det. Chakraet handler også om vores forhold til vores biologiske far, som bliver vores forhold til autoriteter – og Gud.

Kropsområder
Toppen af hovedet, hjernen, hele nervesystemet, psyken, pinealkirtlen, hypofysen, hele kroppen.

I balance
De fleste mennesker oplever kun dette chakra i balance i glimt. Få mennesker oplever det mere permanent – det kan være guruer og åndelige ledere. Du oplever at være et med verden og en højere bevidsthed. Du er åben over for spirituel indflydelse og din tro. Du kan have profetiske evner. Du forstår sammenhænge, der rækker ud over menneskehedens foreløbige fatteevne.
Her er fred og accept. Her er en spirituel identitet.

I ubalance
Der er ubalance mellem krop og sjæl. Det kan medvirke til sindslidelser, psykoser, autisme, hvor man er lukket inde i sin egen verden.

Underaktivt
Spirituel lukkethed, manglende tro, identitetsløshed. Du er stiv i tanker og holdninger. Nogle kan virke, som om de er en fysisk krop, der ikke har en sjæl.

Overaktivt
Du kan være alt for intellektuel og kan være afhængig af spirituel praksis og kan ignorere din krops behov. Du kan være fanatisk indenfor din religion, men kan være respektløs overfor andres spiritualitet. Du oplever, at der kun er en sandhed. Det er åndelig hovmod.

Sygdomme
Ubegrundede depressioner, bevidsthedsforstyrrelser, hjernelidelser, kronisk træthed uden fysisk årsag, psykiske lidelser, lysoverfølsomhed, overdreven omstændighedspåvirkning.

LÆS MERE – omkring chakra healing og dine chakra på Wikipedia

 

CHAKRA: meditation – healing & musik

Mange har stor glæde af såkaldt meditativ musik under chakra healing eller meditation. Andre har brug for 100% rolige omgivelser … alle er vi forskellige.
Er du en af dem, der finder glæde ved at benytter meditativ musik under chakra healing og meditation, er der mange gode gratis alternativer til den købte CD. Nedenstående er et eksempel på musik fra Youtube, der er helt gratis og lovligt at benytte.

Summary
Chakra healing giver flow gennem alle dine 7 chakraer
Article Name
Chakra healing giver flow gennem alle dine 7 chakraer
Description
En gennemgang af de syv chakra og deres betydning for din psyke og din fysiske tilstand. Er der balance i chakra energien, eller er der underaktivitet / overaktivitet?
Author
Publisher Name
LivOp
Publisher Logo